Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jackson "Thriller" - Black or white? Bad? Smooth criminal? OR DANGEROUS?

fumjp4.jpgEz az írásom NEM CSAK a Pop Királyáról szól, annál sokkal többről! Ami jelen van, nem újdonság. Mindig volt, van és lesz. S már régóta a bolygónk a tét......! 

Forrong a világ!? (Sok más egyéb miatt is) ...és milyen mélyen tükrözi, hogy ki hol tart szellemileg és lelkileg, a saját útján! Megítélünk, véleményt alkotunk megint valaki életéről, akiről szinte semmit nem tudunk (én sem!). Csak néhány villanást, amit lehet, hogy manipulált, megmásított műsorokból, cikkekből kaptunk... Másokra mutogatunk, rávetítünk... Legyen ez Michael Jackson (aki már nem él!!!!!), a rajongók, vagy a két srác a filmből, a családjuk... Csak nézünk, de nem nagyon látunk...!!! Pedig érdemes lenne - a DOLGOK MÖGÉ!!! A "lelki szemeinkkel"! 

A kétezres évek elején majdnem 3 évig voltam együtt egy remek sráccal, akinek az édesapja mondhatjuk, hogy egy Élő Legenda, s akit csak úgy emlegetnek, hogy: "Mr. Rock & Roll". Úristen mennyi hülyeséget hordott már róla is össze a sajtó....! Csak pislogtunk. A testvére és a családja, a mai napig közel áll hozzám. Vajon őket mennyire viselik meg, mikor hazugságokkal bántják a szeretett családtagjukat??!!! El lehet képzelni! Ezt csak azért jegyeztem meg, hogy itthon sincs ez másként - kicsiben...! Sajnos... indecision Elhinni ezeket, véleményem szerint óriási ostobaság. Minden cikket, videót fenntartásokkal kezelek!!! S csak a saját megérzéseimre hallgatok és azt hiszem el, amit a szemeimmel látok! Vagy tudod mit? Néha még azt sem!!! Mert: "Semmi nem az, aminek látszik!" Persze, a lényeg a lapeladás, a nézettség, a "kattintás", a "like", a negatív infó!!! A teltházas koncert kevésbé érdekes, vagy a díjak, jótékonykodás, a sok munka, ami egy dal, album mögött van. Netán a koreográfiába, szinpadi show összeállításába, a zenekar összehangolásába fektetett energia, ésatöbbi' foglalkoztat valakit?! Csak ideig óráig hír...! Vagy se'...!!!

Igen. Sosem tudjuk meg a teljes igazságot, de jó esetben van hatodik érzékünk és ha már "felébredtünk", akkor "LÁTUNK" is!!!!! Talán........

maxresdefault.jpgÚgy gondolom, hogy Michael Jackson meghaladta a maga korát! Spirituális értelemben mindenképp (akárcsak Elvis Presley). Milyen érdekes, hogy pont az ő lánya volt az egyik felesége. Mennyire nem véletlen!!! M.J. igazán nem volt hétköznapi gondolkodású. Fogalmazhatunk úgy is, hogy "fölfeleélt", hogy "életigenlő" volt, szerető szívű, filantróp és nem mellesleg abban, amivel híressé vált, egyedi és utánozhatatlan! Nem hiába kapta "A Pop Koronázatlan Királya" címet. De ami ennél sokkal fontosabb, hogy ŐT már a 90'-es években javában foglalkoztatta a Föld sorsa, az állatok, gyerekek hogyléte!!! Járta a világot és rengeteg pénzt és egyéb dolgokat osztott szét alapítványoknak és rászorulóknak!!! Míg mi inkább csak azt érzékeltük belőle, hogy hónapokig vezette a toplistákat! Közülünk vajon hányan töltöttek 5 napot a saját otthonukban, egy számukra IDEGEN AIDS-es (!) kisfiúval a halála előtt, aki már alig tudott járni, mert annyira beteg volt??!!! Ez ma már nem annyira hírértékű.  ...és igen, egy nagy gyerek is volt! Egy férfi tesbe ragadt gyermeki lélek. Mára már szinte mindenki tudja, milyen nehéz gyermekkora volt. Véleményem szerint, aki így nő fel, két út közül választhat: vagy ugyanolyan lesz, mint a bántalmazója és "leveri" a körülötte lévőkön, amit ő is elszenvedett, vagy pont az ellenkezője! Itt nincs középút! /Azt tartja a mondás, hogy a bántalmazottakból lesznek a bántalmazók! Nem minden esetben! HÁNY ALKOHOLISTA SZÜLŐNEK LESZ ABSZTINENS A GYEREKE??!!!!!/ Hogy ő melyik utat választotta??? Ha figyelted a dalainak szövegét, követted mi mindent tett másokért élete során. Ha láttad a kihallgatást, ami fent van a neten, a gyermekbántalmazási ügy idejéből, ha láttál (róla vagy) vele készült interjúkat, ahol ízekre szedik a riporterek, mindenféle (magánéletében vájkáló) keresztkérdésekkel. HA belenéztél a szemébe, miközben ezekre reagált, ha láttad a tekintetét, a viselkedését...  - tudod a választ!!!!

Megnéztem a filmet is. Eredetiben is, magyar felirattal is! Valóban meggyőző...! Jól felépített 4 óra! Vizsgálgattam' a két főszereplőt pártatlanul (!), a többi megkérdezettet is, ahogy Jacksont is mindenben, amit a napokban láttam róla! Kint volt az összes csápom! laugh Testbeszéd, arcmimika, stb. stb... Mindenki döntse el maga! ÉS MEGNÉZTEM 2 MÁSIKAT IS: Az örökkévalóság nyomában címűt (Searching for Neverland), illetve a "Man in the mirror"-t. Amelyek egy szerethető Jackson-ról szólnak, ellentétben a dokumentumfilmmel. És ez a videó mindent visz! Megmutatja, hogy forgatták ki a szavait, hogy vágták meg az interjút úgy, hogy MEGINT "negatív hős" legyen: https://www.youtube.com/watch?v=TFz7keAZbyw 

És egy másik, egy családról, akik végig mellette voltak és itt beszélnek erről először! Családja helyett voltak a családja! https://www.youtube.com/watch?v=JGpQL-mw4Ws heart

Rengeteg minden van fent arról, hogy a gyerekek csüngtek rajta házon kívül is, s hogy ők akartak a hálószobájában VELE aludni és kérlelték a szüleiket - ami amúgy látható is vele készült otthoni interjúkban, hogy kétszintes, nem átlagos háló, (mint a miénk laugh). Ahogy ezt Macaulay Culkin is lenyilatkozta anno!!! S hogy ő, minden esetben a földön aludt. Egy kisfiúval még mesélnek is arról, hogy hány takarót rakott le a padlóra! Milliók rajongtak érte. Ki az énekesért, ki az adakozó Lélekért, ki mindkettőért...  

S persze megtalálható számtalan olyan anyag is, ami ennek az ellentéte. Valamint, beszámolnak lelkes újságírók, bizonyos összeesküvés-elméletekről is: hogy le akarták járatni, tönkre akarták tenni és eltakarítani a Föld színéről. Ha úgy vesszük, ez lényegében mind megtörtént...!

Megértem, hogy a gyerekek között érezte jól magát. Ők még tiszták, őszinték, nem ítélkeznek, nincsenek elvárásaik, nem hazudnak rólad, nem érdekli őket a pénzed, hírneved, nem irigyek, nem rivalizálnak, nem csapnak be, a jelenben akarnak lenni és megélni minden boldogságot okozó dolgot, ösztönösen. Ha szerencsés vagy, veled!!! Főleg, ha te is olyan felnőtt vagy, aki belül még mindig gyerek - ettől biztonságot adó játszópajtás vagy! Sokszor én is inkább CSAK velük lennék...!!!

A "művészlélek" mindig ki fog lógni a sorból. Az emberek nagyrésze nem érti, mi van benned. (De a család, barátok, rajongók értették és szerették!) Főleg, ha egy igazi zseni vagy. El akarnak taposni, ha más vagy, s kirekeszteni! Nem megérteni próbálnak, vagy felemelkedni hozzád, hanem lenyomni. Mert az egyszerűbb és mert "félnek tőled". Félnek mert te már ismered magadat és megvilágosodtál. Így nem vagy megvezethető "birka", egy a sok közül, a sorban...  

"Ez egy különc", "Nézd, totál bolond" - mondják... Néha még két művész sem érti egymást, de legtöbbször, azért érzik, min megy/mehet a másik keresztül. Egy énekes, zenész, táncos, vagy színész stb. hiperérzékeny! Nekem is mondták már, "Ottcsi, te álomvilágban' élsz!" Sebaj. Inkább, mint abban, amiben mások... Nekem a szeretet a legfontosabb és hogy úgy legyek boldog, a nap 24 órájából amennyit csak lehet, hogy közben mindenki más is, velem/mellettem. (Lehet, hogy emiatt naívnak tűnök? Ez sem izgat!) De nem beszélni akarok erről, hanem megélni! Minden pillanatban! Ő is így élt...! Szerintem.... Aki Isten szeretetét látta a gyermekek arcában, mosolyában, aki ebből merített ihletet, aki úgy szeretett ahogy Ő, az nehezen találja a helyét, ebben az energiában - ezen a Föld nevű bolygón... (Mi is látjuk, mi folyik itt mostanság...!) Igen! Aki így rajong a gyermekekért - fiúkért, lányokért egyaránt!!! - az gyanússá fog válni, azt félre lehet érteni... és félre is fogják!!!! ...meg "állítani" is!!!!! 

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen tehetős volt és a származásáról...! Hogy Ő már nincs közöttünk, az véleményem szerint elég komplex ügy... crying

Az vagyok, akinek látni akarsz! Ahogy egy versemben is írtam:

"Kinek mi vagyok,
Azt döntse el más.
Kinek ki vagyok?
Ne mondja meg más!
Én én vagyok,
Te te vagy.
Ez az én "tavam",
Az a te utad...
Te ne kavard az enyémet,
Én sem járom a tiédet!
Megleszünk, mint árnyék, s fény,
A Föld csodás peremén.
Ha jónak látsz, az vagyok!
Ha rossznak akarsz, "az leszek én"..."
 
Itt jegyezném meg halkan, hogy érdemes megnézni az édesapjáról néhány fotót és a filmbéli' srácokról, valamint a rendezőről... Van összefüggés - de ez már egy másik, hosszú téma! wink 
Valahogy, túl korán "kell elmenniük" azoknak az embereknek, akik jobbá akarják tenni a világunkat....!!!!!???!!!!!!!!! Voltak már egy páran...!!!

ÉN SEM ISMERTEM ŐT, NEM TUDHATOM MI VOLT. CSAK A LELKÉT NÉZTEM MEG, A LELKEMMEL...

De nem tisztem, hogy eldöntsek róla bármit. Csak spirituális tekintetben érdekelt ez a  NAGYON TANULSÁGOS TÉMA! Hozzáteszem, sokat tanultam ebből a pár napból is, de Tőle leginkább! S mindig is érdekelt az emberi viselkedés.

Én egy ideje azt tartom, hogy a mi világunkban, az a "bolond", aki "normális"... blush 

Azt viszont nem, hogy a szülő bántsa akár fizikailag, vagy verbálisan a gyerekét! Mindenesetre a karma 1 nagyon érdekes dolog. Michael Jackson a szülei nélkül, nem lett volna az, AKI! Sem zeneileg, sem emberileg! Semmi sincs véletlen!

Hogy mi történt valójában? Csak Isten tudja! A tény, hogy még mindig csak a jótettei BIZONYÍTHATÓAK, A TÖBBI CSAK VÁD!!! S mindenhez, amit itt írtam én is hozzátehetem, hogy állítólag!!! 

Valami mégis azt súgja, hogy élt az előző század végén is egy "Harry Potter", aki elég sokat tudott és átlátott a "dementorok" világán, s aki talán küzdött ellenük, az utolsó leheletéig...! S mivel "hazamehetett" és letehette az ezzel járó terheit, nem biztos, hogy Ő A VESZTES.... !!!!! 

 

"Az igazság odaát van" ?

Aki "lát" az lát, aki nem, az csak néz...?!?

Élj, szeress, nevess.....!

https://www.youtube.com/watch?v=qFk_OxpMm9o   "Smile"

 

"Heal the world" .......

Ottcsi ⚜ 

2019. március 23. 

#innocent 

56158361_2187695647936329_5389088550840958976_n.jpg